מבנה מערכת העיכול
הכירו את התרסריון, הוושט, הכבד, הקיבה והמעי. הסבר קל לעיכול
מערכת העיכול אחראית על עיבוד ופירוק המזון לחלקיקים קטנים אשר יכולים לעבור ספיגה דרך המעי ומשם עם זרם הדם הם עוברים לתאי הגוף. המערכת מורכבת ממספר מבנים חלולים המחוברים זה לזה ויוצרים צינור רציף אחד אשר תחילתו בפה וסופו בפי הטבעת.
ושט
צינור שאורכו 30-25 ס"מ באדם בוגר. מרביתו מצוי בבית החזה, וחלקו עובר דרך פתח בסרעפת אל חלל הבטן, שם הוא מתחבר לקיבה. הוושט אחראי על: העברת המזון אל הקיבה בעזרת תנועה גלית ומניעת חזרה של תוכן מהקיבה אל הוושט.
קיבה
שק בעל מבנה דמוי האות J. כאן מתרחש שלב העיבוד הראשוני של המזון והכנתו לפירוק אנזימתי בתריסריון. התוכן החומצי בקיבה תורם להרס חיידקים החודרים עם המזון וכן להפעלת אנזים המפרק שומן. רירית הקיבה מכילה מספר סוגי תאים אשר לכל אחד מהם תפקיד אחר - הפרשת אנזימים, ייצור הורמונים, ייצור חומצה, ייצור ריר (מגן על רירית הקיבה מפני התוכן החומצי). בעזרת בקרה עצבית והורמונלית המזון עובר מהקיבה לתריסריון.
תריסריון
מבנה דמוי האות C אשר אורכו כ-25 ס"מ. הוא מהווה את הקטע הראשוני של המעי הדק. לכאן מתנקזים צינורות מהלבלב והכבד. ספיגה של ברזל מתבצעת בתריסריון.
לבלב
בלוטה שאחראית לייצור נוזל בסיסי המנטרל את התוכן החומצי מהקיבה. בנוסף, בלבלב מתרחש תהליך של ייצור אנזימים האחראים על פירוק סוכרים, שומנים וחלבונים. מיצי הלבלב נשפכים דרך פתח המכונה פפילה לתוך חלל מערכת העיכול בתוך התרסריון.
כבד
תפקידו העיקרי של הכבד הוא ניטור רעלים. הכבד מיצר מלחי מרה אשר מסייעים בספיגת שומנים.
המעי הדק
המשך ישר של התרסריון. אורכו הוא 8-6 מטרים באדם בוגר. הרירית מורכבת מזיזים מרובים (VILLI) אשר מגדילים את שטח הפנים של המעי ומעלים את כושר הספיגה שלו. התוכן נע בעזרת תנועות קצובות של המעי אשר מווסתות על ידי מערכת עצבית והורמונלית. במעי הדק מתבצעת ספיגה של חלבונים, סוכרים, שומנים, מלחי מרה, ויטמינים, מים ומלחים.
שיירי המזון שלא עבר פירוק וספיגה עוברים אל המעי הגס.
המעי הגס
אורכו 1.5-1.2 מטרים והוא מורכב מהצקום (לשם גם מתחבר התוספתן) מעי גס עולה, מעי גס רוחבי, מעי גס יורד, אזור הרקטוסיגמה ופי הטבעת. במעי הגס נספגת עוד כמות קטנה של מים ומלחים וכן חומצות שומן. שיירי המזון שלא נספג נאגרים ומופרשים כצואה דרך פי הטבעת.